Skip to main content

Ôsmym súperom v boji o extraligové body budú hokejisti HK Dukla Trenčín. Náš tím vykorčuľuje na súperovom ľade v nedeľu 8. októbra o 17:00.

PROFIL HK DUKLA TRENČÍN

Rok založenia: 1962

Predseda predstavenstva: Miloš Radosa

Športový riaditeľ: Branko Radivojevič

Marketingový riaditeľ: Tomáš Lipták

Manažér pre legislatívu: Eduard Hartmann

LETO MEDZI VOJAKMI

Uplynulú sezónu v Trenčíne vyhodnotili ako neúspešnú. Trenčianska Dukla neprešla v kvalifikácii o play-off cez michalovskú. Klub deklaroval, že sa lepšie pripraví na novú epizódu a bude pozornejší pri tvorbe kádra. Vojaci poctivo sledovali legionárov, ktorých následne aj podpísali. Immo, Charbonneau, Ahl, Ekberg alebo Conway sú nositeľmi kvality. V prípravných zápasoch mužstvo inkasovalo 28 gólov, čo tréneri obhajovali tým, že sa hralo aj s juniormi. Trenčanom vyšiel vstup do sezóny, keď zaknihovali dve víťazstvá. Potom však prišiel mierny útlm a aj nečakané prehry ako v Nových Zámkoch 2:7 či doma s Liptovským Mikulášom 1:6. Nedeľné meranie síl pod hradom Matúša Čáka bude špeciálne pre dvoch hokejistov. 4. októbra sa náš klub dohodol na výmene medzi Michaelom Drábekom a Matejom Giľákom. Drábek svoju premiéru v našom drese veľkolepo ozdobil v piatok, keď vsietil rozhodujúci gól na 3:2 bývalým spoluhráčom z Nitry a zavŕšil dokonalý obrat v sezóne, mimochodom druhý po Michalovciach.

Príprava 2023:

Trenčín – Frýdek-Místek 0:1pp

Vsetín – Trenčín 6:5sn

Trenčín – Vsetín 4:3pp

Trenčín – Olomouc 5:1

Trenčín – Zlín 2:5

Trenčín – Žilina 3:5

Olomouc – Trenčín 7:1

SÚPISKA TÍMU NA SEZÓNU 2023/24:

Brankári: Dávid Borák, Connor Lacouvee.

Obrancovia: Tobias Ekberg, Marek Hudec, Tomáš Bokroš, Matúš Hlaváč, Phil Pietroniro, Samuel Kupec, Martin Nemčík, Tomáš Starosta.

Útočníci: Scott Conway, Tor Immo, Filip Ahl, Jonathann Charbonneau, Jozef Baláž, Peter Lichanec, Matej Giľák, Marek Sloboda, Denis Hudec, Šimon Petráš, Andrej Krajčovič, Peter Sojčík, Viktor Hertzberg.

Tréneri: Róbert Döme – Milan Bartovič.