Letné dovolenkové obdobie je momentálne v plnom prúde. Naši hráči si užívajú sladké dni ničnerobenia. Tie sú spojené s cestovaním za oddychom či iným spôsobom trávenia voľného času. V prvých prázdninových dňoch sme vyspovedali piatich hráčov, ktorí sa s nami podelili o svoje dovolenkové destinácie.
Marcel Melicherčík (brankár): „Mám rád teplo, more a piesok. S rodinou si vyberáme rezorty, ktoré nám ponúkajú dostatok komfortu. Radi chodievame do Grécka, Turecka, na Cyprus. Niekedy v budúcnosti by sme chceli navštíviť Dubaj, alebo Dominikánsku republiku. Nemám problém s jedlami. Zjem takmer všetko. Rovnako tak sa nebránim ochutnávkam jedál v danej krajine. Jednoducho dám si všetko, čo je v ponuke. V mojom prípade platí, že aspoň jedna dovolenka pri mori musí byť.“
Dávid Romaňák (obranca): „S priateľkou už máme za sebou dve dovolenky na Malorke, pretože sa nám tam veľmi páči. Sú tam pekné pláže a podľa môjho názoru jedny z najkrajších, ktoré som navštívil. V týchto končinách to nie je len o pobyte v rezorte, ale je tam príležitosť na túry. Kvôli tomu tam chodíme. Nerád experimentujem so stravou (úsmev). Pokiaľ niekam idem, stavím na klasiku, nakoľko viem, že mi to bude chutiť. Najlepšie je odísť za hranice tesne po sezóne, alebo po prvej časti letnej prípravy. More má blahodarné účinky na zdravie, preto je fajn pobudnúť pri vode. Nemusím byť za každú cenu a pravidelne na dovolenke v zahraničí, ale je to ideálne spríjemnenie voľna.“
Ľubomír Malina (obranca): „Každoročne sa snažím stráviť nejaký čas pri mori. Najčastejšie cestujem do Chorvátska, pretože je to najbližšie. Na druhej strane sa nebránim dovolenkovaniu ani v domácich podmienkach. Musím sa priznať, že v poslednom čase mám strach z lietania. V minulosti som navštívil aj iné krajiny, ale Chorvátsko je asi najobľúbenejšie. Som milovník viacerých druhov jedál. Samozrejme, ak som v danom štáte, rád niečo ochutnám z tamojšej kuchyne. Chutia mi morské plody, ale rybám sa celkom vyhýbam, pretože majú množstvo kostí. V časoch covidu sme sa potulovali len po Slovensku a Maďarsku. Pokúšam sa meniť prostredie aspoň na týždeň a každý rok. Avšak nie je to nutnosť. Už som zažil obdobia, kedy som nikde nebol. Ak je možnosť, počas sezóny občas vybehnem niekde na víkend s priateľkou.“
Róbert Džugan (útočník): „Priznávam, že nie som vyslovene dovolenkový typ. Pre mňa má väčší význam byť s rodinou a dopriať si pokoj po sezóne. Skôr uznávam výjazdy ako festivaly, či nejaké tripy po Európe s kamarátmi. Tento štýl dovolenky je mi bližší. Som veľký gurmán i pôžitkár (úsmev). Každá kuchyňa má niečo do seba. Veľmi rád skúsim niečo nové. Sezóna je stále dlhá a času na oddych veľmi niet. Keď sa všetko skončí, využívam každú voľnú chvíľu na spomínané výlety.“
Dalibor Bortňák (útočník): „Preferujem striedanie dovolenkových destinácií. Nikdy som nebol dvakrát po sebe na rovnakom mieste. Čo sa týka jedla, som zvedavý, ako to chutí v konkrétnom štáte, kde som. Celkovo konzumujem všetko. Mám rád mäsa či steaky na rôzne spôsoby. Dobrá je tiež talianska kuchyňa. Práca hokejistu je náročná. Po sezóne potrebujem zregenerovať telo niekde pri mori.“